Önkormányzat 2014

380-an indulnak országszerte az MLP színeiben

37-en polgármesterjelöltként méretik meg magukat. Szerinte ez rendkívül magas szám, és büszkék arra, hogy fiatal pártként szép eredményeket értek el.

2014.08.28 23:30MTI
MTI Fotó: Vajda János

A Magyar Liberális Párt (MLP) színeiben polgármester- és képviselőjelöltként 380-an indulnak országszerte az őszi önkormányzati választáson - jelentette be Fodor Gábor pártelnök csütörtöki miskolci sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta a pártja által is támogatott Rózsa Edit polgármesterjelöltet.

Ismertetése szerint 37-en polgármesterjelöltként méretik meg magukat. Szerinte ez rendkívül magas szám, és büszkék arra, hogy fiatal pártként szép eredményeket értek el.

Arról is beszámolt, hogy a jelöltek zöme Budapesten indul, vidéken pedig 101-en képviselőjelöltként, 17-en polgármesterjelöltként.

Közölte, hogy a Magyar Liberális Párt támogatja Rózsa Editet, akivel ő is nyolc évig dolgozott együtt a parlamentben.

Mint mondta, Kriza Ákosnak, Miskolc Fidesz-KDNP-s polgármesterének sokan vetik a szemére, hogy a város nem úgy fejlődött, ahogy ígérte, nem volt olyan kitörése a településnek, a régiónak, mint sokan várták 2010 után. "Szomorúan látják" a baloldali pártok marakodását, Budapesten is csak "kínnal-keservvel" egyeztek meg.

"Miskolcon is azt látjuk, hogy a baloldal jelöltje, Pásztor Albert mögött finoman szólva is nem egységes a csapat" - tette hozzá.

Szerinte Rózsa Edit megválasztása esetén a békét hozza el a városba, és a fejlődést jelenti Miskolcnak.

Rózsa Edit azt mondta, Miskolcon az emberek békére vágynak. Épp ezért arra kéri pártpolitikus jelölttársait, hagyjanak fel a háborúzással. Véleménye szerint "az itt élő emberek készek arra, hogy ha lehetőséget kapnak, saját magukat húzzák ki abból a helyzetből, amelybe kerültek".

A polgármesterjelölt nyílt levélben etikai kódex elfogadására kérte jelölttársait. Megjegyezte, hogy nem a jobb- és baloldaliak között húzódnak az árkok. Azokra számít, akiknek legutóbb nem volt kire szavazniuk, és akiknek elegük lett az "áljobboldali és álbaloldali politizálásból".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.