12 évvel élte túl férjét

Elhunyt Eötvös Gáborné, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója

Eötvös Gáborné artista pályafutását követően, 1971-től, a Fővárosi Nagycirkusz új épületének megnyitásától 15 éven át volt az intézmény igazgatója.

2014.08.28 19:58MTI

Hosszú betegség után életének 94. évében elhunyt Eötvös Gáborné, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója, a legendás zenebohóc, Eötvös Gábor özvegye - tudatta a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) az MTI-vel csütörtökön.

Eötvös Gáborné, született Picard Mária a híres magyar Picard cirkuszdinasztia tagja volt, egész életét a magyar cirkuszművészet határozta meg - írták a közleményben.

Férje Eötvös Gábor (1921-2002), az egykori legendás zenebohóc volt, akinek híres Van mááásik! számát az egész ország ismerte. Eötvös Gáborné artista pályafutását követően, 1971-től, a Fővárosi Nagycirkusz új épületének megnyitásától 15 éven át volt az intézmény igazgatója.

Az egykori igazgatót, cirkuszművészt a MACIVA saját halottjának tekinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.