Pótfelvételi

Majdnem mindenki bejutott a pótfelvételin

Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról, a több mint 9500 pótfelvételiző közül mintegy 7300-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

2014.08.28 17:55MTI
Freedigitalphotos singkham

A pótfelvételi eljárásban alapképzésekre mintegy 5100, felsőoktatási szakképzésre körülbelül 1550, mesterképzésre valamivel több mint 650 diák nyert felvételt. Az összegzés szerint a legtöbben gazdaság és menedzsment területre kerültek be, amelyet a jogász, a kereskedelem és marketing, a turizmus-vendéglátás és a pénzügyi-számviteli képzések követtek.

A most megállapított ponthatárok azonosak, vagy egyes esetekben magasabbak, mint az általános eljárásban megállapított ponthatárok. A jelentkezők a döntést követően most is kapnak sms-ben értesítést az eredményről.

A besorolási döntést a jelentkezők a www.felvi.hu oldal E-felvételi szolgáltatásában nézheti meg, illetve a felsőoktatási intézményektől kapják meg a felvételi döntésről és a beiratkozással kapcsolatos teendőkről az értesítést.

A pótfelvételi eljárás során mindenki csak egy szakra, intézménybe és csak önköltséges képzésre jelentkezhetett. Feltétel volt továbbá az, hogy júliusban nem vették fel sehová, vagy nem is jelentkezett az általános felvételi eljárásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.