168 órás program

Hátrányos helyzetű nők vállalkozóvá válását segítették Salgótarjánban

A programban 24 nő vett részt 160 órás, vállalkozói ismereteket adó, illetve a vállalkozói személyiséget kialakító képzésen, és Salgótarján belvárosában, a December 8. téren kialakították a 116 négyzetméteres, akadálymentesített Tám-Pont Szolgáltató Irodát, ahol programokat, tréningeket szerveznek, segítenek például a szakmai önéletrajzok megírásában.

2014.08.28 11:27MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévő nők vállalkozóvá válását segíti a Szív a Szívért Alapítvány augusztus végén befejeződött programja; a képzésben a salgótarjáni kistérségben élő nők vettek részt - tájékoztatta az MTI-t az alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn.

Szakács Ferencné elmondta: az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja (ÉMOP) keretén belül 43,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a Fókuszban a nők című programra.

A projekt összköltsége 45,7 millió forint volt, a különbözetet az alapítvány saját forrásból biztosította. A programban 24 nő vett részt 160 órás, vállalkozói ismereteket adó, illetve a vállalkozói személyiséget kialakító képzésen, és Salgótarján belvárosában, a December 8. téren kialakították a 116 négyzetméteres, akadálymentesített Tám-Pont Szolgáltató Irodát, ahol programokat, tréningeket szerveznek, segítenek például a szakmai önéletrajzok megírásában.

Szakács Ferencné elmondta: a képzésen való részvételnek nem volt feltétele az állástalanság, a Fókuszban a nők című program alapgondolata szerint hátrányos helyzetet jelent, ha valaki nő.

Mint kifejtette: a nőkre nagy terhet tesz a társadalmi szerep, a kétkeresős családmodell megkívánja, hogy a nők is keressenek pénzt a családi kasszába, ugyanakkor otthon is el kell végezniük minden munkát, így a munkaerőpiacon is hátrányos helyzetbe kerülnek, és ez még nagyobb probléma a hátrányos helyzetű térségekben.

A képzések mindennek megszervezését, életvitelt, problémamegoldást, valamint a piacra jutást, és az ott megmaradást is segítették - tette hozzá.

A salgótarjáni székhelyű Szív a Szívért Alapítvány a jövőben a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő nők segítését tervezi, bevezetnék Nógrád megyében a Magyarországon már működő Fecske Szolgálatot, ahol a fogyatékkal élő gyermek mellé - a jogszabályban rögzített feltételekkel - képzett segítséget biztosítanának. Tervezik azt is, hogy a szülőknek munkahelyet teremtenek, ahol játékokat gyártanának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.