Nyolcvan izraeli gyermek és felnőtt

"Rakétamentes vakáció"-program izraeli gyerekeknek

Nyolcvan izraeli gyermek és felnőtt látogat Magyarországra a két hónapja tartó rakétatámadások által leginkább sújtott izraeli városokból, kibucokból.

2014.08.27 11:44MTI
freedigitalphotos.net/cescassawin

A budapesti izraeli nagykövetség közölte: a "Rakétamentes Vakáció" program kezdeményezője Verő Tamás, a Frankel Zsinagóga rabbija.

A program védnöke és főszervezője Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumi elnöke. A program gyors és sikeres létrejötte zsidó szervezetek és magánemberek egyedi és példaértékű összefogásának eredménye - közölték.

Hangsúlyozták: a kezdeményezés célja, hogy a résztvevőknek egy hét "nyugodt, rakétáktól és légiriadóktól mentes" nyári vakációt nyújtsanak. A program része néhány nap nyaralás Badacsonytomajban, egynapos kirándulás Bécsbe, budapesti turistaprogramok és ismerkedés a magyarországi zsidó közösség tagjaival.

Az első csoport - 28 nevelő és 12 gyermek - szerdán érkezik Eshkol régióból és Sha'ar Hanegev városból. A második csoport - 36 gyermek és 4 kísérő - szeptember 3-án jön Ashdod városból.

A közleményben idézték Ilan Mor nagykövetet, aki szerint "minden gyermeknek és felnőttnek szüksége van kikapcsolódásra, főleg akkor, ha a nyári vakációjukat folyamatos rakétatámadások zavarják meg".

A Magyarországra látogató gyermekek az elmúlt hetekben megtanulták, hogyan kell élni egy háborúban, 15 másodperc alatt óvóhelyre rohanni, és segíteni másoknak a légiriadók alkalmával - fogalmazott a nagykövet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.