Önkormányzat 2014

Kocsis Máté az első nyilvántartásba vett polgármesterjelölt

Nyilvántartásba vették az első polgármesterjelöltet az október 12-i önkormányzati választásra: a fővárosi, VIII. kerületi választási bizottság Kocsis Mátét (Fidesz-KDNP) vette nyilvántartásba hétfő délután.

2014.08.25 19:37MTI

Azok a jelöltek és jelölőszervezetek, amelyek múlt péntekig leadták igényüket az ajánlóívekre, legkorábban hétfő reggel munkakezdéskor vehették át az íveket, ezzel kezdetét vette a két hétig tartó az aláírásgyűjtés - derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalának adataiból.

A képviselő- és polgármesterjelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.

Az összegyűjtött ajánlásokat a választási bizottságok mellett működő választási irodáknak három napon belül kell ellenőrizniük, ha elérte a szükséges érvényes ajánlásszámot az összegyűjtött ajánlások száma, a bizottságnak a bejelentésétől számított négy napja van a jelölt nyilvántartásba vételére.

A Fidesz józsefvárosi szervezete hétfő délelőtt tudatta, hogy Kocsis Máté polgármester-jelöltségét egy óra alatt 1041 józsefvárosi támogatta aláírásával, ez - mint írták - a helyi polgármester-választások történetében ez "minden idők legsikeresebb ajánlásgyűjtése" volt.

Az október 12-i önkormányzati választáson induló jelölteknek a jegyzők által meghatározott számú ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy felkerülhessenek a szavazólapra. Józsefvárosban a helyi jegyző határozata szerint a polgármester-jelöltséghez 300 érvényes ajánlás szükséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.