Még mindig húzódik

MSZP: a Fidesz kudarca a 3-as metró ügye

"A Fidesz kudarcának a bizonyítéka, hogy a 3-as metró felújítása még mindig húzódik, miközben stadionépítésre, és más presztízsberuházásokra szívesen áldoz a kormány."

2014.08.25 01:30MTI
freedigitalphotos.net/samurai

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az V. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton álló Eiffel Palace Irodaház bejárata előtt elmondta: az állam, pontosabban a Magyar Nemzeti Bank "csillagászati áron" vásárolta meg az épületet, miközben a 3-as metró felújítására nem áldoz pénzt.

"Az irodaház és a metró nagyon jól szimbolizálja a Fidesz-kormány politikáját, hiszen a felszín felett tobzódik, a mélyben pedig rohad minden" - jelentette ki a szocialista politikus.

Kunhalmi Ágnes szerint nem véletlen, hogy az MSZP kampányt indított a metró felújítására, hiszen annak rossz állapota nagyon sok embert érint. Maga Tarlós István főpolgármester is úgy fogalmazott nemrégiben, hogy ugyan ma még nem életveszélyes a 3-as metró, de könnyen azzá válhat - mutatott rá a politikus.

Szerinte a sajtóban nemrégiben napvilágot látott fővárosi önkormányzati előterjesztés a metró felújításáról is egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Fidesz csődöt mondott a metró ügyében, hiszen az említett dokumentumban nincsenek konkrétumok, csak elismerik benne, hogy a felújításra szükség van, és a főpolgármestert jelölik ki, hogy tárgyaljon ennek érdekében.

Trippon Norbert, a baloldal újpesti polgármesterjelöltje, az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke azt mondta, felháborító, hogy miközben jut közel 12 milliárd forint egy belvárosi irodaház, vagy mintegy félmilliárd a tiszaroffi kastélyszálló megvásárlására, illetve majdnem 100 milliárd forint stadionépítésekre, a 3-as metró felújítását csak komoly hitellel tudják biztosítani.

Szerinte ezzel "hitelcsapdába" akarják kényszeríteni a fővárosiakat. "Mi azt kérjük és követeljük hogy a 3-as metró felújítása kormányzati támogatott projekt legyen, tehát ne csak és kizárólag hitelből valósuljon meg (…), akár bizonyos presztízsberuházások törlése árán is" - hangsúlyozta a politikus, hozzáfűzve, hogy vissza nem térítendő uniós támogatást is igénybe kellene venni a munkálatok finanszírozására.

Újságírói kérdésre elmondta azt is, hogy a 3-as metró meghosszabbításának elmaradása közös hibája a korábbi és a mostani kormányoknak és városvezetéseknek, ezt a kérdést prioritásként kellett volna kezelniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.