Devizahitelek

Együtt-PM: a kormánynak lenne lehetősége megoldani a devizahitelesek ügyét

Az Együtt-PM véleménye szerint a kormánynak lenne módja és lehetősége, hogy megoldja a lakossági devizahitelezés összeomlása nyomán kialakult válságot, de ezt nem teszi meg, ehelyett csak az időt húzza, hárít, és ujjal mutogat másokra.

2014.08.22 15:40MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Közleményükben úgy fogalmaznak, hogy a devizahitelek ügyében nincs mire várni, mert az "árfolyamrés tisztességtelen, a pénz visszajár a magyar embereknek".

Hozzáteszik, hogy ugyanígy semmis lesz az egyoldalú kamat- és díjemelés is. A szövetség azt is kijelenti, hogy a kabinet ráadásul folytatja forintot gyengítő gazdaságpolitikáját, "mely ennek a válságnak a kialakulásához vezetett", miközben a növekedés lehetőségeit is lerombolja.

A Fidesz 2010-es hatalomátvétele óta a forint 265-ről 315-re gyengült az euróhoz, 185-ről 265-re a svájci frankhoz képest - hívják fel a figyelmet. Az Együtt-PM szerint erősebb forintra, stabilabb gazdasági környezetre van szükség, a devizahiteleseknek pedig valódi megoldásokra - írják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.