Augusztus 20.

Nagyjából 220 millióba kerültek az ünnepi rendezvények

Az augusztusi 20-ai központi rendezvényekre az előzetes számítások alapján nagyjából 220 millió forintot költöttek, ebből 150 millió forintot fordítottak a tűzijátékra.

2014.08.21 20:27MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalt (HM NRH) is felügyelő helyettese államtitkára elmondta: a szervezők fel voltak készülve minden eshetőségre, és az időjárás miatt voltak ugyan minimális kockázatok, de végül egyetlen augusztus 20-ai rendezvényt sem kellett módosítani, elhalasztani vagy megszakítani, minden az előzetes tervek szerint zajlott.

A rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a meteorológiai szolgálattól félóránként kapott előrejelzéseket folyamatosan elemezte; a vezérőrnagy közlése szerint a meteorológusok egész nap pontos prognózist adtak.

A tűzijáték este 9 órakor rendben elkezdődött, a becslések szerint több mint százezren nézték végig a helyszínen - jelezte.

Közölte: 35 esetben volt szükség a mentők segítségére, hét embert vittek kórházba ellátásra, de súlyos eset nem volt; a rendőrök csupán két esetben kellett intézkedniük.

Az augusztus 20-i központi állami rendezvényeket idén először szervezte meg és hajtotta végre a honvédelmi tárca. Az új kormányzati struktúrában az eddigi Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyett a HM lett a kormányhatározatban rögzített központi ünnepségek - így március 15., augusztus 20. és október 23., továbbá tizenegy külön nevesített emléknap, valamint az előre meg nem határozott kiemelt rendezvények - fő szervezője.

Kun Szabó István hangsúlyozta: rendkívül jó együttműködést tapasztalt minden közigazgatási és más közreműködő szervvel, amely valamilyen módon részt vett az ünnepi rendezvények előkészítésében és lebonyolításában.

Jelezte, már október 6-ára és október 23-ára is készülnek, de most szombaton is lesz feladatuk: Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál lesz megemlékezés a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.