Önkormányzat 2014

Hétfőn választanak tagokat a Fővárosi Választási Bizottságba

Rendkívüli ülést tart hétfőn a Fővárosi Közgyűlés, hogy megválassza a Fővárosi Választási Bizottság tagjait és póttagjait.

2014.08.21 11:04MTI
freedigitalphotos.net/Jeroen Van Oostrom

A budapest.hu oldalon közzétett előterjesztésben az olvasható, hogy a választási eljárásról szóló törvény szerint a területi választási bizottság három tagját és legalább két póttagot az önkormányzati választás kitűzése után, legkésőbb a szavazás napja előtti negyvenkettedik napon kell megválasztani.

A rendelkezés szerint tehát a Fővárosi Közgyűlés legkésőbb augusztus 31-én 16 óráig választhatja meg a testület tagjait és póttagjait, akiknek a személyére a területi választási iroda vezetője tesz indítványt.

A Fővárosi Választási Bizottság tagjává javasolják megválasztani Temesi Istvánt, Orosz Máriát és Vértesy Lászlót, póttagnak pedig Tóthné Solt Máriát és Tóth Ildikót. Mint az előterjesztésben ismertetik, Temesi István egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszékének vezetője, Vértesy László a tanszék adjunktusa, Orosz Mária a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. Jogi Tartalomszolgáltatási Igazgatója.

Tóthné Solt Mária nyugdíjas osztályvezető, Tóth Ildikó pedig a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. jogi munkatársa. A tagok és póttagok megválasztásához minősített többség szükséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.