Augusztus 20.

Józsefvárosban kenyérosztással ünnepelték az új kenyér ünnepét

"Józsefváros vezetésének szolgálnia kellene, nem pedig üldözni a szegényeket, nem ítélkezni és üres frázisokat puffogtatni."

2014.08.20 13:22MTI
Forrás: youtube.com

Kétszáz darab félkilós kenyeret osztott ki segítőivel az arra járóknak szerdán a fővárosi Blaha Lujza téri aluljáróban az Együtt-PM VIII. kerületi polgármesterjelöltje, Erőss Gábor. Előzőleg sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere augusztus 20. minden üzenetét "lábbal tiporja"

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy az ünnep első üzenete a tolerancia, a türelem, a befogadás, amelyeket Szent István is megfogalmazott fiához, Imre herceghez írt intelmeiben. Szavai szerint Józsefváros vezetésének szolgálnia kellene, nem pedig üldözni a szegényeket, nem ítélkezni és üres frázisokat puffogtatni. Egy városvezetőnek türelmesen kell keresnie a megoldást, és mindenkinek személyre szóló segítséget kell nyújtania - közölte.

Augusztus 20. az államalapításról is szól, mert az állam nem valamifajta törzsi társadalom, ezért színvonalas oktatást, egészségügyet, munkahelyeket, valamint szociális szolgáltatásokat kell biztosítania - folytatta. Eközben viszont a VIII. kerületben a legmagasabb a munkanélküliség a fővárosban, Kocsis Máté pedig polgármesterként, Fidesz-szóvivőként és országgyűlési képviselőként is tehetetlennek bizonyult a munkanélküliség elleni harcban - jelentette ki.

Erőss Gábor a kenyeret nevezte az ünnep harmadik üzenetének, azt hangsúlyozva, hogy akinek nincs munkája, annak gyakran kenyérre sem telik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.