"Remegő szív"

Ökumenikus istentisztelet az ünnep előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén kedden Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban.

2014.08.19 21:21MTI
Fotó: MTI, Máthé Zoltán

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében kiemelte, az a kor, amelyben Szent Pál megírta a zsidó-keresztényeknek szóló levelét, félelmetesen hasonlít a mi korunkra.

Abban az időszakban vált szervezetté a keresztényüldözés, és napjainkban "remegő szívvel látjuk", hogy a 21. század civilizált világában a keresztények olyan üldöztetésnek vannak kitéve, amit mi Európában el sem tudunk képzelni.

Az ünnepi liturgiában közreműködött Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, illetve a MEÖT tagegyházainak vezetői. Az ünnepi istentiszteleten részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.