2,15 milliárd

Eladták a déli Klotild-palotát is (nem az MNB a vevő)

Az Özyer Group 1948-as alapítása óta családi kézben lévő, dinamikusan fejlődő vállalatcsoport, amely hét szálloda tulajdonosa.

2014.08.19 11:55MTI
Forrás: youtube.com

Az Özyer Grouphoz tartozó Melis Investment Kft. vásárolhatja meg a déli Klotild-palota önkormányzati tulajdonban lévő részét, a cég 2 milliárd 150 milliós vételárra nyújtott be ajánlatot.

A Klotild-palota sürgős renoválásra szorul, a műemléki felújítás becsült költsége pedig meghaladja a kétmilliárd forintot, ezért keresett az önkormányzat tőkeerős befektetőt - tájékoztatta Belváros-Lipótváros önkormányzata kedden közleményben az MTI-t. A vevőnek a vételár megfizetése mellett vállalnia kellett, hogy öt éven belül teljesen felújítja az épületet - közölték.

Az önkormányzat nemzetközi, nyílt, többfordulós pályázatot írt ki a 2009 óta üres Klotild-palota önkormányzati tulajdonban lévő részére, és a mostani, harmadik pályázat lett eredményes. A pályázati útmutatót négyen vásárolták meg.

Az eladásról a képviselő-testület egyhangúlag döntött, a jelen lévő ellenzéki képviselők is támogatták a szerződés elfogadását - áll az önkormányzat közleményében.

Közölték: az Özyer Group 1948-as alapítása óta családi kézben lévő, dinamikusan fejlődő vállalatcsoport, amely hét szálloda tulajdonosa, és tevékenysége kiegészült ékszer-kereskedelmi, ingatlanfejlesztési, média-, valamint energetikai üzletággal is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.