Finanszírozási segítség

Már igényelhető a Diákhitel az új tanévre

E héttől újra igényelhető mindkét Diákhitel-konstrukció a 2014/15-ös tanévre, ezek keretében akár a 2%-os kamatú hitelhez is juthatnak az önköltséges képzésben résztvevő hallgatók, az igénylést pedig online felületekről is el lehet indítani.

2014.08.18 14:09Havariapress
Fotó: diakhitel.hu

Mostantól újra igényelhető a következő tanévre a szabad és a kötött felhasználású diákhitel is, melynek kamatozása is igen kedvező: a szabad felhasználású hitelé 5,75%, a kötött felhasználású változat kamata pedig fix 2% - ez utóbbit csak a képzési díj kiegyenlítésére lehet felhasználni.

A felvehető hitelösszegek változatlanok: a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében 15 és 50 ezer forint között választható a havonta igényelt összeg, a kötött felhasználású Diákhitel2 esetén pedig a felvehető maximum a képzési költség összege. Azok a diákok, akik az első hiteligénylési határidőig, szeptember 15-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én juthatnak hozzá először a megigényelt összeghez, mely a Diákhitel1 esetében az igénylők bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében pedig közvetlenül a felsőoktatási intézményhez érkezik meg.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, az adott intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható.

A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a www.diakhiteldirekt.hu oldalon is lehetőség van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.