November 8. a határidő

Andrássy úti tűz: elkezdték bontani a tetőt

A bontási munkálatok alatt felvonulási területként a Szív utcában a gyalogosjárdát és egy közlekedő sávot, valamint az Andrássy út és a Kodály körönd érintett szakaszait fogják használni.

2014.08.18 11:24MTI
Forrás: youtube.com (HVG)

Megkezdődtek a július 15-én leégett Andrássy úti palota tetőszerkezetének bontási munkálatai, a cél a közvetlen életveszély elhárítása - közölte a feladattal megbízott KÉSZ Csoport hétfőn.

A közleményben küldött tájékoztatás szerint a bontással november 8-ig kell végezniük.

Azt írták, a cég feladatai között szerepel az ideiglenes melléklétesítmények, a segédszerkezetek, valamint az épületszerkezetek építési, bontási és rögzítési munkái.

Közölték, a bontási munkálatok alatt felvonulási területként a Szív utcában a gyalogosjárdát és egy közlekedő sávot, valamint az Andrássy út és a Kodály körönd érintett szakaszait fogják használni, ezért itt forgalomkorlátozásokra lehet majd számítani.

Azt ígérték, kiemelt figyelmet fordítanak majd arra, hogy a környéken élő lakókat, a közlekedésben résztvevőket a lehető legkevésbé zavarják a munkával.

Emlékeztettek, a 2400 négyzetméter alapterületű Andrássy úti palota tetőszerkezetében keletkezett tűz miatt leégett a ház tetőtere és legfelső, lakatlan harmadik emelete. Az épület megsérült, életveszélyes részeit emiatt kell lebontani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.