HM: Pápán állomásozik

Lelőtt maláj utasszállító - egy magyar C-17-es is segített a hollandoknak

A Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing, HAW) egyik C-17-es nehéz szállító-repülőgépe július 31-én Hollandia kérésére érkezett az ukrajnai Harkovba.

2014.08.18 08:52MTI
Forrás: youtube.com (A kép csak illusztráció)

A Pápán állomásozó Nehéz Légiszállító Ezred egyik C-17-ese is segített - holland kérésre - az Ukrajna fölött lelőtt maláj utasszállító repülőgép tragédiájával kapcsolatos feladatokban - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn.

Közleményük szerint a magyar felségjelzésű, 12 nemzet által létrehozott Stratégiai Légiszállító Képesség (SAC) keretében üzemeltetett repülőgépet Hollandia - holland személyzettel - vette igénybe a saját repült óra terhére. A Pápán állomásozó Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing, HAW) egyik C-17-es nehéz szállító-repülőgépe július 31-én Hollandia kérésére érkezett az ukrajnai Harkovba - írta a HM.

Július 17-én az ukrajnai Donyeck megyében 298 emberrel a fedélzetén lezuhant a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurban tartó Boeing 777-es gépe; egyes jelentések szerint rakétatalálat érte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.