Önkormányzat 2014

Megkezdődik a választási értesítők kézbesítése

Az értesítőket a pénteki, augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatták ki, azok kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg.

2014.08.18 08:20MTI

Ezen a héten kézbesítik az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az októberi önkormányzati választásról szóló értesítőt.

A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitűzéséről, és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.

Az értesítőket a pénteki, augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatták ki, azok kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg. Az értesítők postázásának költsége várhatóan félmilliárd forintot tesz ki.

A 8 millió 185 ezer választópolgárnak legkésőbb augusztus 25-éig postázzák az értesítőt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor az állandó lakóhelye szerinti helyi választási irodához (helyi jegyzőhöz) fordulhat, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. A korábbi évektől eltérően az értesítő - a visszaélések elkerülése érdekében - nem tartalmazza a választópolgár személyi azonosítóját. Külön értesítő tájékoztatja a választópolgárt arról is, ha már felvetette magát valamelyik nemzetiség névjegyzékébe is.

A választópolgárok az értesítőn szereplő adataikkal ajánlhatnak érvényesen képviselő- és polgármesterjelöltet, valamint listát.

Az értesítő tartalmazza a szavazás helyét, idejét és azt is, hogy a választópolgár melyik településen gyakorolhatja választójogát.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az októberi önkormányzati választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak augusztus 25-éig kell megkapniuk az értesítőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.