Nagy többséggel

Leszavazták a kiserőmű építését a páriak

Nagy többséggel elutasították a Tolna megyei Páriban vasárnap rendezett helyi népszavazáson a községben tervezett, műanyag hulladékot égető kiserőmű építését.

2014.08.17 20:49MTI
freedigitalphotos.net/xedos4

Budainé Vajk Ilona, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: az 518 szavazásra jogosult közül 352-en vettek részt a népszavazáson, amely érvényes és eredményes volt.

A feltett kérdésre: "Akarja-e ön, hogy Pári fejlődése, az itt élők munkahelyteremtése és a fiatalok helyben tartása érdekében (...) a környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelő, műanyag alapanyagú kiserőmű épüljön?", 272-en nemmel, 80-an igennel szavaztak.

A 670 lakosú községben az önkormányzati tulajdonú Pári Vagyonkezelő és Befektető Zrt. akart öt megawatt teljesítményű, évi 1200 tonna műanyaghulladékot feldolgozó kiserőművet, valamint egy ahhoz kapcsolódó pelletüzemet építeni ötmilliárd forintos beruházással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.