Ukrán válság

Álhírnek tekinti a fegyverszállítást, az MSZP érdekeire mutogat a Fidesz

"Egy finoman szólva is bizonytalan hátterű honlapnak a magyar külügyminisztérium által hivatalosan cáfolt álhírei miatt már képes lenne a magyar Országgyűlés tekintélyét és hazánkat is veszélyeztetni."

2014.08.17 12:04MTI
Forrás: youtube.com

A Fidesz szerint az MSZP az ukrajnai válsággal kapcsolatban is csak a saját politikai érdekeit nézi, a nagyobbik kormánypárt nem támogatja a nemzetbiztonsági és a külügyi bizottságok összevont ülésének összehívását.

A Fidesz frakciója ezt azzal összefüggésben közölte vasárnap, hogy az MSZP szombaton tudatta, kezdeményezi Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter meghallgatását az ukrán események és az orosz külügyminisztérium pénteki közleményének tisztázására, a körülmények és a tények feltárására.

Az orosz minisztérium pénteken azt közölte: "a Kijevnek szánt, Magyarországról származó fegyverszállítmányok nyílt megsértését jelentik azoknak a kötelezettségeknek, amelyeket Budapest a hagyományos fegyverek exportja területén vállalt". Moszkva a hídfő.net internetes újság hírét kommentálta. A Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszközleményében határozottan cáfolta, hogy Magyarország haditechnikát szállítana Ukrajnába, a portálon megjelent cikket pedig álhírnek nevezte.

A Fidesz-frakció vasárnapi közleményében az MSZP-re utalva úgy fogalmazott: "Egy finoman szólva is bizonytalan hátterű honlapnak a magyar külügyminisztérium által hivatalosan cáfolt álhírei miatt már képes lenne a magyar Országgyűlés tekintélyét és hazánkat is veszélyeztetni." A baloldal nem először akarja kihasználni az ukrajnai válságot - tették hozzá, hangsúlyozva, a Fidesz-frakció "nem támogatja a nemzetbiztonsági és a külügyi bizottságok összevont ülésének összehívását egy álhír miatt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.