BKK-bolt

47 új Urbos3-as villamos érkezik Budapestre

Aláírta a villamos-beszerzés módosítását a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a tenderen nyertes spanyol CAF, ennek értelmében tízzel több, 47 új Urbos3-as villamos érkezik Budapestre.

2014.08.13 14:09MTI
Fotó: BKK

A BKK szerdai közleménye szerint a prototípus járművek gyártását szeptemberben kezdik meg, az első szerelvény jövőre áll forgalomba, az összes 2016 első feléig érkezik meg a fővárosba.

A rövidebb, 34 méteres villamosok a megújuló 3-as vonalra, valamint a várhatóan 2015 végére kiépülő budai fonódó villamoshálózatra kerülnek. A Combino villamosoknál is valamivel hosszabb, 56 méteres szerelvények az 1-es villamos vonalán járnak majd. A rövid változat egyszerre 200 utast szállíthat 46 ülőhellyel, a hosszú típus 345 utas szállítására alkalmas 81 ülőhellyel.

A BKK emlékeztetett: az eredeti szállítási szerződést februárban kötötték 37 villamosra 27 milliárd forint értékben, a szerződés módosításának értelmében tízzel több villamost szállít a CAF, amelyek részben Dunakeszin készülnek. Emellett a CAF vállalta, hogy felgyorsítja a gyártást, hogy a jogorvoslati eljárás miatt elhúzódó tendert időben le tudják zárni.

Jelezték továbbá: a szerződés lehetőséget biztosít további 87 villamos szállítására is újabb forrás rendelkezésre állása esetén. Ezek rövid és hosszú kialakításúak is lehetnek, és a BKK szerint elképzelhető húsz olyan jármű vásárlása, amelyek alkalmasak a felsővezeték nélküli üzemre is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.