Origo, DK, baloldal

Az RTL nem "fér be" - máris elszámoltatnák Orbánékat a Fradi-stadionnal

Orbán állítólag életében másodszor teszi be a lábát Fradi-meccsre. Először akkor - 2006-ban -, amikor NB II-es lett a csapat, és pár nap múlva a "kemény mag" részvételével megindult a tévészékház ostroma...

2014.08.10 12:39ma.hu
Forrás: youtube.com

22 500 néző fér el az új stadionban, de az avatóünnepségre és a Chelsea elleni meccsre nem mehet az RTL Klub, amely reklámadó elfogadása óta hírműsoraiban érezhetően kritikusabb a kormánnyal szemben.

Az akkreditációs kérelem leadásával ugyan nem nagyon iparkodtak, az a bejátszás szerint csak péntek este 10 után lett elküldve, de az RTL jelenleg a legnézettebb csatorna a 18-49-es célcsoportban, tán elfért volna egy operatőrük valahol - írja az origo.hu.

Tarlós István megköszönte Orbán Viktornak a Ferencváros új stadionját, ezért a Demokratikus Koalíció arra kíváncsi, hány forintot tett bele a saját milliárdjaiból a miniszterelnök az új sportlétesítmény felépítésébe? A DK emlékeztet arra, hogy Orbán életében másodszor teszi be a lábát Fradi-meccsre. Először akkor tette - 2006-ban -, amikor NB II-es lett a csapat, majd pár nap múlva a "kemény mag" részvételével megindult a tévészékház ostroma, a magyar demokrácia fizikai szétverése.

Azt is szeretnék megtudni, mennyibe került a stadion felavatása? Számíthatunk-e arra, hogy a Gripenek - amelyeknek egyetlen felszállása tízmilliókba kerül - más jeles alkalmakkor is - például a kormányfő születésnapja - leírnak-e majd néhány tiszteletkört? - fogalmaz igen csípősen a DK közleménye.

A DK álláspontja szerint az jó hír, ha Budapesten van egy tisztességesen kinéző, modern, emberi szórakozásra, akár koncertek méltó lebonyolítására is alkalmas stadion, de a további építkezések teljesen feleslegesek.

Százmilliárdokat szór el a rezsim arra, hogy hetenként tizenötezer ember megnézhesse a nyolc bajnoki mérkőzést.

Ez pazarlás, miközben az országban négymillió szegény él, miközben milliárdokat vonnak az a felsőoktatástól, a kórházakban pedig tiszta lepedőre, gyakran gyógyszerre sincs pénz.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy számoljon el a Fradi-pálya, és annak avatási költségeivel és állítsa le a további, értelmetlen stadionépítéseket.

Forrás: youtube.com

És egy újabb nyilatkozat: "Az FTC stadion avatása cezaromán közpénz-herdálás

Az FTC stadion avatásának körülményei jól tükrözik hazánk állapotát. Teljesen feleslegesen elvert tízmilliárdok. A közpénzek átváltása magántőkévé. Kormánypropaganda. Cenzúra.

A Fidesz hatalom kenyér helyett inkább cirkuszt biztosít a népnek. 4,6 millió létminimum alatt élő él az országban, miközben a kormány tízmilliárd forintokat pazarol el a hatalmi futballmániára. Ezek a pénzek a nagyvállalkozók extraprofitját szolgálják.

Az egészséges életmódra nevelés a gyermekek helyes táplálásával kezdődik. Jelenleg Magyarországon minden harmadik gyermek nélkülöző, 50.000 gyermek éhezik. A felépített stadionok az üzletszerű sportolás profitéhségét és a hatalom helytartóinak cezaromán ambícióit szolgálják, nem a tömegsportot és a társadalom fizikális egészségét.

A Gripen harci repülők szerepeltetése felháborító. A közpénzeken fenntartott hadsereg feladata ugyanis hazánk állampolgárainak védelme, nem pedig a Fidesz prominensek által birtokolt Ferencvárosi Torna Club propagálása. A főváros feletti repülés nem csak az adófizetők pénzét herdálja, de veszélyes is.

AZ RTL Klub kitiltása pedig újabb bizonyítéka annak, hogy a kormány csak a saját propagandasajtóját tűri meg hazánkban.

Európai Baloldal - Munkáspárt 2006"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.