Újracsinálják

Végre cserélik a Debreceni Egyetem életveszélyes üvegtetejét

Kijavítják a korrodálódott acélszerkezetet és kicserélik a belső világítást is. Ez vár majd a budapesti Bálnára is?

2014.08.08 08:30MTI

Megkezdődött a Debreceni Egyetem főépülete üvegtetejének felújítása, a kivitelező DESZIG Építőipari és Kereskedelmi Kft. november végére készül el a munkával - közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

A nyeregtetős üvegtető balesetveszélyessé vált, több helyen beázik, ezért szükséges a teljes rekonstrukció.

Kollár József fejlesztési igazgató az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a kivitelező már az előkészületeket végzi: szerelik a felvonót, és gondoskodnak az üveggel fedett díszudvar védelméről, hogy ne sérüljön meg a nyolcvan éve Róth Miksa által készített díszüveg.

Az üvegtető teljes felújítása nagy feladat, a táblák mérete ugyanis 83x270 centiméter, és kétszáznegyvenet kell beépíteni belőlük.

Megújul az ötszáz négyzetméteres lemeztető is: a horganyzott lemez helyére cinklemez kerül. Kijavítják a korrodálódott acélszerkezetet és kicserélik a belső világítást is.

A beruházás teljes, mintegy nettó 120 millió forintos költségét saját forrásból finanszírozza az egyetem - jelezte Kollár József.

Hozzátette: a felújítás alatt nem használható az egyetemi és nemzeti könyvtár első emeleti főbejárata, és lezárták a Díszudvart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.