Önkormányzati 2014

Bemutatta zalai jelöltjeit a Jobbik

A három legnagyobb zalai város polgármesterjelöltjét, valamint megyei listavezetőjét mutatta be a Jobbik csütörtökön, a zalaegerszegi megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

2014.08.07 12:01MTI
freedigitalphotos.net/adamr

Zakó László, a párt megyei elnöke elmondta: Zalaegerszegen Pete Róbert, Nagykanizsán Gábris Jácint, Keszthelyen pedig Selmeczy Zsuzsa indul a Jobbik polgármesterjelöltjeként, önmagát pedig a párt megyei listavezetőjeként mutatta be.

Közölte: a párt legfőbb programja Zalában az elvándorlás megszüntetése, a munkahelyteremtés és a meglévő álláshelyek megőrzése, a maradék önkormányzati vagyon elherdálásának megakadályozása, valamint a korrupció feltárása és felszámolása.

Zakó László azt mondta, hogy a Jobbik "mint az ország második legnagyobb politikai ereje" az önkormányzatokban is folytatni szeretné a tavaszi választáson elért sikereit.

Legfőbb célja, hogy a vidék megtartó erejének erősítése ne csak üres kifejezés legyen, hanem valódi tartalmat kapjon. A volt országgyűlési képviselő a három jelöltet bemutatva szólt arról is, hogy polgármesteri és egyéni képviselői posztért egyaránt indulnak az októberi választáson, valamennyien járatosak a helyi ügyekben, hiszen jelenleg is önkormányzati képviselőként tevékenykednek.

Kitért arra, hogy Zalában a jobbikosok nem minden településen indulnak önálló jelöltként, főként a kisebb falvakban függetlenként méretik meg magukat, míg az "erősen fideszes beágyazottságú" városokban, mint Lenti vagy Hévíz, nem állítanak önálló polgármesterjelöltet.

A 39 éves, történész végzettségű, jelenleg családi vállalkozó Pete Róbert zalaegerszegi jelöltként arról beszélt: a Fidesz 20 éves irányítása alatt a városban tömegesen szűntek meg munkahelyek, a meglévők jó része pedig "gyalázatos bért" fizet a dolgozóknak.

Jelentős problémákat lát az önkormányzati lakásgazdálkodásban, mert olyanok is olcsón kapnak bérlakást, akik nem képesek együtt élni a közösséggel.

A 33 éves informatikus-tanár, számítástechnikai igazságügyi szakértő Gábris Jácint nagykanizsai jelöltként azt fogalmazta meg, hogy a városból már nem csak a fiatalok mennek el, teljes családok elvándorlása indult meg. Egyre több munkahely zár be, ezért szükséges a meglévők megőrzése, támogatása.

A 39 éves, tanári végzettségű, jelenleg főállású anya Selmeczy Zsuzsa keszthelyi jelöltként úgy vélekedett, hogy a város elöregszik, csökken a lélekszáma, mert nagyon sokan hagyják el. Szerinte a munkahelyek védelmét az önkormányzati érdekeltségekre is ki kellene terjeszteni, ahol szintén jelentős létszámleépítések voltak az elmúlt években.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.