Zökkenőmentes leválás

A Semmelweis Egyetem számára veszteség a testnevelési kar leválása

Mindazonáltal, az oktatási intézménynek így is megvan a törvény által előírt képzési palettája.

2014.08.02 02:30MTI

A Semmelweis Egyetem mindent megtesz a testnevelési és sporttudományi kara átadásának zökkenőmentes lebonyolítása érdekében - olvasható az intézmény honlapjára pénteken felkerült közleményben.

Emlékeztetnek: az egyetem sporttudományi kara szeptember 1-jétől Testnevelési Egyetem néven, önálló intézményként működik tovább a parlament döntése értelmében. A kar leválását előkészítő munka jelenleg is tart, az alapító okiratok módosítása és az átadás-átvételi eljárás az előre tervezett ütem szerint történik.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy az egyetem számára részben veszteség a kar, és így a sporttudományi terület leválása, mindemellett az oktatási intézménynek így is megvan a törvény által előírt képzési palettája.

"A sporttudományi doktori képzés kiválása nem befolyásolja az egyetem akkreditációs státuszát, mivel több tudományterületen folyik PhD képzés; az orvostudományin kívül társadalomtudományi területen is" - fűzik hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.