Önkormányzat 2014

Már tizenegy jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a választási bizottság

Az NVB kedden vette nyilvántartásba az első négy jelölőszervezetet: az Együtt - A korszakváltók pártját, a Magyar Munkáspártot, a Demokratikus Koalíciót és az Aquila Pártot.

2014.08.01 10:22MTI

Hét újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken, így eddig tizenegy szervezet jelezte részvételi szándékát az október 12-i önkormányzati választáson.

A testület egyhangúlag döntött a Magyar Nemzeti Rend Párt, az Újpestért Egyesület, a Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, a Magyar Szocialista Párt, az Itthon Vagyunk Egyesület és a Magyar Liberális Párt nyilvántartásba vételéről.

Az NVB kedden vette nyilvántartásba az első négy jelölőszervezetet: az Együtt - A korszakváltók pártját, a Magyar Munkáspártot, a Demokratikus Koalíciót és az Aquila Pártot.

Az október 12-i önkormányzati választáson jelöltet és listát jelölőszervezetek (pártok, társadalmi szervezetek) állíthatnak, illetve a voksoláson a listás választások kivételével független jelöltek vehetnek részt.

Mivel jelöltet (a független jelölt kivételével) csak nyilvántartásba vett jelölőszervezet állíthat, a választáson induló jelölőszervezeteknek a választás kitűzését követően nyilvántartásba kell vetetniük magukat. A közös jelöltet, listát állító jelölőszervezeteknek külön-külön kell nyilvántartásba vetetniük magukat.

A jelölőszervezeteket a NVB és a területi választási bizottságok veszik nyilvántartásba országos hatáskörrel és országos hatállyal. A nyilvántartásba vett jelölőszervezetek listáját a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n közzéteszi.

A bejelentéshez ki kell tölteni egy formanyomtatványt (az adatváltozást is ezen a nyomtatványon lehet bejelenteni), a választási iroda pedig beszerzi a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a választás kitűzését követően kiállított kivonatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.