Újra

Jobb későn, mint télen: kinyit a pécsi Hullámfürdő strandja

A fürdőt estére kivilágítják, a nyitott strandok éjszakája országos akcióhoz csatlakozva a Hullámfürdő is éjfélig tart nyitva.

2014.08.01 07:10MTI
Forrás: youtube.com

Ma ismét megnyitja a kapuit a patinás pécsi Hullámfürdő strandja. A kültéri medencéket ezen a nyáron először használhatják a látogatók, ugyanis fel kellett újítania őket az önkormányzatának.

A Hullámfürdő kültéri medencéit a tulajdonos pécsi önkormányzat mintegy negyvenmillió forintos segítségével újíttatta fel az utóbbi bő egy hónapban a működtető Pécsi Sport Nzrt. A helyreállításra az üzemeltetők által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint azért volt szükség, mert a létesítmény külső medencéi elöregedtek, a biztonságos használat érdekében elengedhetetlenné vált a teljes felújításuk. A két medencét megerősítették, újraburkolták, taposókkal, zuhanyzókkal szerelték föl. Az aszfaltos részeket több helyen parkosították, újramázolták a strand padjait, rendbe tették a strand játszóterét is.

A megújult strand 9 órakor nyit, 14 órától többféle program színesíti a nyitónapot. Légvár, streetballpalánkok várják a gyerekeket, és kézműves-foglalkozásokat is tartanak nekik. A fürdőt estére kivilágítják, a nyitott strandok éjszakája országos akcióhoz csatlakozva a Hullámfürdő is éjfélig tart nyitva.

Az 1935-ben alapított pécsi Hullámfürdő a hullámmedencéről kapta a nevét. A létesítményhez egy 33 méteres kültéri strandmedence és egy 50 méteres medencével, valamint gyermekmedencével ellátott uszoda tartozik. A fedett létesítményeket az egy hónapos felújítás alatt is használhatták a látogatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.