Vádemelés

Szakvéleményekkel operáltak a csaló orvosok

Vádat emelt a Baranya Megyei Főügyészség orvosok és cégvezetők ellen mintegy 600 millió forint állami támogatás jogosulatlan felvétele miatt.

2014.07.31 11:23MTI

A Varga-Koritár György megyei főügyész által jegyzett közlemény szerint a két orvost és a kilenc gazdasági vezetőt üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják, ezért a bíróság akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja őket.

Komlói és környéki gazdasági társaságok vezetői támogatást vettek igénybe megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához, s mivel a legnagyobb dotációt a súlyos mozgáskorlátozottságot igazoló orvosi szakvéleményekkel lehetett megszerezni, olyan doktorokat kerestek, akik ezen igazolásokat az érintettek állapotától függetlenül kiállították.

Az orvosok mintegy ötszáz hamis szakvéleményt készítettek, ezekért a cégek dolgozónként 20-30 ezer forintot fizettek nekik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.