200 millió

Andrássy úti tűz: két hét múlva lezárul a veszélyelhárítás első üteme

A VI. kerületi önkormányzat szerint két héten belül befejeződik az Andrássy úti épület veszélyelhárításának első üteme, már kiírták a következő ütemre vonatkozó közbeszerzési pályázatot.

2014.07.30 17:18MTI
Fotó: MTI/Kovács Attila

Szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményük szerint az előzetes számítások szerint mintegy 200 millió forintba kerülő munkák finanszírozását a múlt heti képviselő-testületi döntés alapján az önkormányzat előzetesen magára vállalta, miközben az épületben mindössze alig több mint tízszázalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik.

Közölték, hogy a kivitelező eltávolította az elszenesedett szarufákat, feltakarította az utcára hullott bádoglemezdarabokat, üszkös tetőelemeket, palákat, elkészítette a sarkon álló oromdíszek rögzítéséhez szükséges acélszerkezetet.

Az Andrássy úton már a múlt héten teljes szélességben megindulhatott a forgalom, járhatóvá válik az átmenő forgalom számára a Felső erdősor és a Szív utca, de munkaterületként és védőzónaként az épület körüli járda, a Felső erdősor és a Szív utca egy-egy forgalmi sávja továbbra is zárva marad. Szerdától ismét megáll a Kodály köröndön a kisföldalatti, a 105-ös és 979-es busz.

Kitértek arra is, hogy az elmúlt napokban a lakók közül harmincan költözhettek be teljesen felszerelt apartmanokba, több családnak ideiglenes otthonként az önkormányzat és az OTP saját tulajdonában lévő lakást kínált fel, a lakók egy része pedig önállóan keres megfelelő albérletet, amelyet szintén fizet a kerület. Terézváros önkormányzata erre a célra harmincmillió forintot különített el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.