Tempus Közalapítvány

Megvannak az EGT Alap első ösztöndíjasai

Az első pályázati forduló után több mint 1,8 millió euró támogatást nyertek el magyar oktatók és hallgatók az EGT Alap keretében finanszírozott ösztöndíjprogramban.

2014.07.30 07:19MTI

Ez a 2016. szeptember 30-ig rendelkezésre álló összeg 60 százaléka - közölte a Tempus Közalapítvány az MTI-vel. Az ösztöndíjprogram hazai megvalósítását koordináló közalapítvány tájékoztatása szerint a 2014/2015-ös tanév őszi félévében induló mobilitási projektekben előreláthatólag 116 hallgató, valamint csaknem 200 közoktatásban és felsőoktatási területen dolgozó tanár, oktató és személyzet mobilitását támogatják összesen 710 ezer euró értékben. Ezen kívül hét szakmai együttműködést megvalósító nemzetközi felsőoktatási projekt kapott összesen 1,1 millió euró támogatást.

A közlemény szerint az EGT Alap új forrásokat biztosít a hazai oktatás számára. A 2016 őszéig tartó időszakban az ösztöndíjprogram megvalósítására 3,1 millió euró áll rendelkezésre. A program jelentős mértékben hozzájárul az oktatási kapcsolatok elmélyítéséhez Norvégiával, Izlanddal és Liechtensteinnel, és előmozdítja "a donor országokkal" való szorosabb együttműködést.

A programban felsőoktatási, szakképzési és köznevelési intézmények pályázhatnak, valamint vállalatokkal való oktatási együttműködések támogatására is van mód.

Az ősszel, illetve 2015 januárjában esedékes beadási határidőkről, a pályázati feltételekről és a közös projektek indítására felkészítő előkészítési látogatásokról, továbbá az első pályázati forduló eredményeiről bővebb információ a Tempus Közalapítvány honlapján található >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.