Elhunyt Kiss Péter

Jó embert, tisztességes politikust veszítettünk

Kiss Péter halálával egy jó embert vesztettünk el - írta egybehangzóan mind a Demokratikus Koalíció, mind az Együtt-PM Szövetség a szocialista politikus halálhírére reagálva.

2014.07.29 19:24ma.hu
Forrás: youtube.com

Az Együtt-PM részvétnyilvánításában az áll: a volt kancelláriaminiszter halálával olyan politikus távozott, aki nagy pártirányítási és kormányzati tapasztalattal bírt, és akivel remekül lehetett együtt dolgozni. "Osztozunk családja és párttársai gyászában. Őszinte részvétünk" - tették hozzá.

Hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter - közölte Facebook-oldalán az MSZP kedden.

Kiss Péter 1992 óta volt országgyűlési képviselő, akkor országos listáról jutott a parlamentbe, ahogyan a 2010-es országgyűlési választásokon is. 1994-ben, 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban és 2014-ben Budapesten, egyéni választókerületben szerzett mandátumot.

Többször volt kormánytag, először a Horn-kormány munkaügyi minisztereként, utoljára pedig a Bajnai-kabinet társadalompolitikai minisztere volt.

Jó ember, tisztességes politikus volt az 55 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Kiss Péter - írta kedden a Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint Kiss Péter derekasan küzdött. "Derekasan politikusként hazájáért és az utóbbi években önmaga egészségéért is", ez utóbbi küzdelmet most elveszítette - fogalmazott.

A pártvezető megjegyezte azt is, hogy Kiss Péter a békét, a kompromisszumokat kereste, ebben volt a legjobb.

A DK kedden közleményben nyilvánította ki részvétét. Azt írták: "a szocialista politikusban nemcsak a korábbi minisztert, a szociális és munkaügy kiváló szakértőjét, hanem nagyszerű kollégát és demokrata politikust is búcsúztatunk".

A DK részvétét nyilvánította a családnak, a hozzátartozóknak és a Magyar Szocialista Pártnak is.

Egy elhivatott embert, egy elkötelezett politikust veszítettünk el Kiss Péter halálával - közölte a Magyar Liberális Párt (MLP) kedden az MTI-vel.

A párt szerint Kiss Péter halála súlyos veszteség a demokratikus baloldalnak, hiszen az MSZP alapítója, egykori alelnöke olyan politikai tapasztalattal és tudással bírt, mely sokak számára minta, tanulandó példa lehetne.

"A családnak, hozzátartozóknak a Liberálisok őszinte részvétüket fejezik ki" - tették hozzá a halálhírre reagálva.

Hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter - közölte Facebook-oldalán az MSZP kedden.

"Mély fájdalommal és megrendüléssel búcsúzunk Kiss Pétertől, volt kancelláriaminisztertől, az MSZP alapítójától, volt alelnökétől" - írták. Az LMP úgy emlékszik majd Kiss Péterre, mint aki a rendszerváltás utáni baloldal fontos politikusa volt - írta az ellenzéki párt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében, Kiss Péter volt kancelláriaminiszter halálhírére reagálva.

Az LMP részvétét fejezi ki a politikus halála miatt, és azt írta: "sokra becsültük és a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságban számtalan alkalommal közvetlenül is meggyőződhettünk arról, hogy Kiss Péter értette és határozottan képviselte is a munkavállalói jogok fontosságát".

Hozzátették, hogy Kiss Pétert tiszteletreméltó politikai ellenfélnek tartották. A KDNP megrendüléssel fogadta a hírt, miszerint Kiss Péter, szocialista politikus, volt miniszter elhunyt - közölte a párt kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a kereszténydemokraták együttérzésükről biztosítják Kiss Péter családját és a gyászolókat.

Az MSZP kedden közölte Facebook-oldalán, hogy hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.