Önkormányzat 2014

Önkormányzati választási törvény: az EBESZ-hez és az Európai Unióhoz fordul a DK

A Fidesz "további antidemokratikus eljárásokat fogadtatott el a szavazógéppé silányított parlamenti többségével".

2014.07.27 12:17MTI

A Demokratikus Koalíció az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez (EBESZ) és az Európai Unióhoz fordul az önkormányzati választási törvény miatt - közölte a párt vasárnap.

A DK annak érdekében sürget nemzetközi beavatkozást, hogy "megszűnjön az a helyzet, amelynek alapján a magyar kormány egy nyilvánvalóan és közvetlenül alapjogokat sértő törvény alapján kívánja lebonyolítani az október 12-re kiírt önkormányzati választásokat" - olvasható a Kakuk György elnökségi tag jegyezte közleményben.

Az ellenzéki párt közlése szerint korábban az EBESZ keményen és nyíltan bírálta jelentésében az április 6-án megtartott általános választások lebonyolítását. A DK szerint a magyar kormány nem hogy megfogadta volna a jelentésben foglaltakat, hanem - készülve az őszi helyhatósági választásokra - "további antidemokratikus eljárásokat fogadtatott el a szavazógéppé silányított parlamenti többségével".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.