Felsőoktatási ponthatárok

Nyolcszáztízzel többen kerültek be a Pannon Egyetemre, mint tavaly

A legnagyobb mértékben a modern filológiai és társadalomtudományi karra felvett hallgatók aránya nőtt, oda a tavalyinál 22 százalékkal többen jutottak be.

2014.07.25 16:36MTI
freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Nyolcszáztízzel több hallgató került be a veszprémi Pannon Egyetemre, mint az elmúlt esztendőben - közölte az egyetem rektora pénteken az MTI-vel. Friedler Ferenc elmondta, hogy az idén 4578 jelentkező közül 1957-et vettek fel a veszprémi székhelyű egyetemre.

A rektor hangsúlyozta, hogy két karon kiemelkedő a létszám növekedése. A legnagyobb mértékben a modern filológiai és társadalomtudományi karra felvett hallgatók aránya nőtt, oda a tavalyinál 22 százalékkal többen jutottak be.

A műszaki informatikai karra felvettek aránya tizenegy százalékkal haladja meg a tavalyit. Friedler Ferenc hozzátette: a mérnökinformatikus alapszak állami ösztöndíjas ponthatára országos viszonylatban a Pannon Egyetem műszaki informatikai karán volt a legmagasabb (371).

A felvett hallgatók mintegy 80 százaléka állami ösztöndíjas képzési helyre jutott be - mondta a rektor. Hangsúlyozta: az egyetem fontosnak tartja a hallgatók életpályáját is, ennek érdekében szakmai együttműködést folytat több nemzetközileg is elismert céggel. A pótfelvételire augusztus 12-ig jelentkezhetnek a diákok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.