Önkormányzat 2014

Végstádiumban a 3-as metró?

A metrókocsik is nagyon rossz állapotban vannak; a vonalon naponta négyszázezer ember utazik, sokan csak a 3-as metróval tudnak bemenni a munkahelyükre.

2014.07.25 12:29MTI

Az MSZP továbbra is a 3-as metró azonnali felújítását sürgeti.

Az ellenzéki párt budapesti elnöke pénteken Budapesten azt mondta, a metró "végstádiumba került", felújítása nem tűr halasztást.

Kunhalmi Ágnes a Határ úti metróállomáson tartott sajtótájékoztatóján közölte, addig folytatják az azonnali metrófelújítás érdekében indított aláírásgyűjtésüket, amíg el nem kezdi Lázár János és a Fidesz felújítani a metróvonalat.

Az MSZP budapesti elnökének elmondása szerint a metró az elmúlt két évben 52-szer állt le, a sínek és a metrókocsik is nagyon rossz állapotban vannak; a vonalon naponta négyszázezer ember utazik, sokan csak a 3-as metróval tudnak bemenni a munkahelyükre.

"Forró krumpliként dobálja" egymásnak a fideszes fővárosi városvezetés és a fideszes kormány a metró ügyét - fogalmazott Kunhalmi Ágnes, aki szerint "ha Tarlós István nem lesz képes kitaposni saját kormányából azt, hogy felújítsák a 3-as metrót, akkor ki fogják taposni a kormányból mindazok, akik aláírják az íveket".

Arra a kérdésre, hogy 2010 előtt, az MSZP kormányzása idején miért nem kezdték meg a felújítást, Kunhalmi Ágnes azt mondta, amíg a 4-es metró nem készült el és a 2-es metró felújítása folyt, nem lehetett elkezdeni a forgalmas 3-as metró felújítását. Tarlós István főpolgármester úgy vette át Budapestet, hogy megfelelő fejlesztési tervet hagytak az asztalán a metróvonal felújítására - hangsúlyozta.

Hiába mutogat vissza a főpolgármester az elmúlt húsz évre, soha senki az elmúlt két évtizedben nem kapott akkora felhatalmazást, mint a Fidesz 2010-ben - közölte az MSZP budapesti elnöke.

Kunhalmi Ágnes a sajtótájékoztató után az MTI kérdésre elmondta, lesz közös főpolgármester-jelöltje a baloldali pártoknak. Olyan jelölt kell, aki nemcsak az emberek eszéig, hanem a szívéig is el tud jutni - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy felmerült-e Balázsovits Lajos neve közös jelöltként, Kunhalmi Ágnes közölte, senki elől nem zárkóznak el, az MSZP többször is jelezte, hogy nem ragaszkodik saját jelöltjéhez.

A kerületi tárgyalások szempontjából a mostani az egyik legintenzívebb és legaktívabb hét volt - mondta.

Arra a kérdésre, hogy minden kerületben lesz-e megállapodás az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció között, az MSZP budapesti elnöke közölte, valamilyen szintű megállapodás lesz. Mint mondta, a legtöbb helyen összefogás lesz, a kerületek túlnyomó többségében már meg is kötötték a megállapodásokat, vagy megállapodáshoz közeli a helyzet.

Kunhalmi Ágnes a tárgyalások lezárultáig nem kívánt arról nyilatkozni, hogy lesznek-e olyan kerületek, ahol a baloldali pártok koordináltan indulnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.