Figyelmetlenség vagy szándékosság?

Busz vs biciklis - Ön szerint ki volt a hibás a balesetben?

Vajon kirúgják-e azt a buszsofőrt, aki a Thököly úton elsodort egy biciklist a buszsávval közös kerékpársávon. A közösségi oldalak máris kettészakadtak.

2014.07.25 12:07ma.hu

"Ezúttal elkaptak" - töltötte fel saját videóját egy biciklis, a felvételen az látható, amint Budapesten, a Thököly úton elsodorja egy 133-as busz a buszsávban. A férfi öt napot töltött az intenzíven, majd további három hetet kórházban, és még legalább egy hónap, mire képes lesz ismét dolgozni, ugyanis az eltört bordái átszúrták a tüdejét, légmelle lett, levált a tüdeje egy része. Az eset kiverte a biztosítékot a közösségi oldalakon, sőt, a BKV eddig sima biciklisgázolásként kezelte az ügyet, most azonban kiderült, ki fogják rúgni a buszsofőrt.

Jól látni, hogy egy autó van a busz jobbján a másik sávban

Az Index cikke szerint a busz több száz méteren át követte a biciklist, majd egy veszélytelennek tűnő forgalmi helyzetben, indokolatlanul közel hajtott el mellette. Miután fellöki a biciklist, fékezés nélkül elhajt. A sofőr állítása szerint nem vette észre a bringást, az utasok szóltak neki. A következő megállóban félre is állt és visszatért a helyszínre, a rendőrséget is egy utas értesítette arról, hogy mi történt. Cserbenhagyásos gázolás miatt nyomoznak az ügyben.

A közösségi oldalakon máris kettészakadt az olvasótábor: az egyik fele sok mindenkit okol, a buszt, a buszsávot, a közös bicikli és buszsávot, a BKV-t, az autósokat - hozzátesszük, nem alaptalanul. Sokan viszont annak adtak hangot, hogy a biciklis ugyanúgy felelőssé tehető a balesetben.

Ön szerint szándékos volt, vagy lehetett figyelmetlenség is?

A BKK még nem döntött

A közlekedési cég pénteki közleményében azt írták, a BKV az ügyben vizsgálatot folytat, melyet hatósági eljárás is kiegészít, a vezető munkaviszonyáról csak a teljes körű vizsgálat lezárása után születhet végleges döntés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.