Vádemelés

Drótot nyeletett zárkatársával

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a férfival szemben, aki egy budapesti börtönben folyamatosan fenyegette, zsarolta zárkatársát, s arra kényszerítette, hogy különféle éles tárgyakat nyeljen le.

2014.07.24 08:40Havariapress
freedigitalphotos.net/worradmu

A vádlott 2011 novemberében került a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumába, ahol a sértettel közös zárkában helyezték el. A vádirat lényege szerint, a vádlott már az első napon megfenyegette a másik férfit azzal, hogy ha nem kártyázik vele, akkor bántalmazni fogja.

A sértett tartott a következményektől, ezért a felszólításnak eleget tett, majd 65 ezer forintot veszített a kártyajátékon. A vádlott elhatározta, hogy a sértetten a fenti tartozást úgy hajtja be, hogy a büntetés-végrehajtási intézet boltjában általa vásárolt, valamint a családjától kapott élelmet és egyéb tárgyakat megszerzi tőle.

Nem sokkal ezután azonban a büntetés-végrehajtási intézet jelezte a sértettnek, hogy hamarosan egy másik objektumba szállítják. Ezt a vádlott a fenti okból mindenáron meg akarta akadályozni, ezért a sértettet arra kényszerítette, hogy az emésztőrendszerre veszélyes, éles tárgyakat nyeljen le.

Ennek során a vádlott több körömcsipesz darabot, illetve kenyérbélbe csomagolt drótdarabot adott át a sértettnek, aki azokat a vádlott utasításának megfelelően, tartva az esetleges bántalmazástól, lenyelte. Ennek következtében a sértettnél hamarosan láz, gyulladás és hasi görcsök jelentkeztek, amely miatt kórházába szállították.

Az idegen testek lenyelésének súlyos, a sértett életét is veszélyeztető következményei kizárólag az orvosi beavatkozás eredményeképpen hárultak el.

A férfival szemben a vád más bűncselekmény mellett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, amely bűncselekmény büntetési tételének felső határa - mivel a vádlott erőszakos többszörös visszaesőnek minősül - tizenhat évig terjedő szabadságvesztés.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.