Autóparkolóként használják majd

Augusztusban befejeződhet a volt Ipari Minisztérium épületének bontása

A héten elkezdődött a volt Ipari Minisztérium lebontásának utolsó szakasza és a tervek szerint hamarosan megkezdődhet a terület műszaki átadás-átvételi eljárása is.

2014.07.22 15:25MTI

A projekt következő lépéseiről Halmai Zoltán, a beruházást végző Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a bontás befejezése után, a kivitelezés megkezdéséig várhatóan lesz egy rövid átmeneti időszak, amikor autóparkolóként használják majd a területet.

A cég januárban írt ki ötletpályázatot a Margit körút, Kis Rókus utca, Fény utca és a Mammut II. bevásárlóközpont által határolt terület rehabilitációjára, amelyre akkor számos eredeti ötlet érkezett. A beruházó akkor hangsúlyozta, hogy ezek a tervek alapját képezhetik majd a későbbi koncepciónak.

Arra a kérdésre, hogy ezek az ötletek hogyan épülhetnek be a végső tervekbe, elmondta: azoknak az koncepcióknak a megvalósítására lehet esély, amelyek a kerületi, városképi, építészeti, finanszírozási szempontoknak is megfelelnek. "A minden szempontot figyelembe vevő döntés hamarosan megszületik" - tett hozzá.

A kormány korábban döntött arról, hogy támogatja a volt Ipari Minisztérium sokemeletes épületének lebontását, amelyet 1971-ben abba a szélcsatornába építettek, amely a Duna felé kitisztíthatná Buda egyik legforgalmasabb körzetének a levegőjét. A bontási munkálatok március eleje óta zajlanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.