"Igazságos és szolidáris"

Háromezer gyermek a napközis Erzsébet-táborokban

Háromezer, hátrányos helyzetű kistérségben élő gyermek vesz részt az idén a napközis Erzsébet-táborokban.

2014.07.22 13:35MTI
Freedigitalphotos graur razvan ionut

Kurucz Éva kormányszóvivő Magyarország megújulásában jelentős mérföldkőnek nevezte az "igazságos és szolidáris" napközis táborokat, ahol napi négyszeri étkezés mellett egy héten át tartalmas időtöltésre nyílik lehetőségük a rászoruló gyerekeknek.

Tájékoztatása szerint a tavalyi program keretében a berettyóújfalui kistérségben rendezett napközis Erzsébet-tábor olyan sikeres volt, hogy az idén hat tankerület - Balmazújváros, Berettyóújfalu, Edelény, Sarkad, Sellye és Tiszavasvári - 27 iskolájában rendezik meg a tábort.

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke a helyszínen elmondta: alapítványuk naponta gyerekenként ötezer forintot biztosít egy héten át az étkezésre és a tábori programokra.

A táborban való részvétel nem kötelező, de sikerét bizonyítja, hogy 100 százalékos a részvétel, vagyis valamennyi gyerek minden nap visszajár és részt vesz a programokon.

Ezért jövőre bizonyosan folytatódik a program, s a résztvevők számát is növelni szeretnék - jegyezte meg a kuratóriumi elnök.

Guller Zoltán beszámolt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyerek jutott az elmúlt három évben üdülési és táborozási lehetőséghez, s még az idén a 400 ezredik pályázót köszönthetik.

Bana Józsefné, a tiszacsegei Fekete István általános iskola igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: az iskolájukban rendezett táborban - amelyet a balmazújvárosi tankerület és a helyi önkormányzat is támogat - 150 gyerek vesz részt.

Egészségre nevelés, természetvédelem, főzés, kézműves foglalkozások és fürdés szerepelnek az egyhetes programban - fűzte hozzá az igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.