Megszűnik az életveszély a játszótereken

Kormányzati ügy lett a gyilkos focikapu

Soron kívüli intézkedést rendelt el a Zala megyei kormánymegbízott egy 10 éves kisfiú tragikus balesete kapcsán, mely során ráborult egy fém futballkapu, és meghalt.

2014.07.21 18:55ma.hu

Átvizsgálják Zala megye összes szabadidő- és sportlétesítményének eszközparkját, miután szombaton meghalt az a kisfiú, akire rádőlt egy rögzítetlen vas futballkapu.

A zalaegerszegi alsóerdei egykori napközis táborban szombaton késő este történt, egy 10 éves kisfiú halálát okozó tragikus baleset kapcsán, Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott elrendelte az illetékességi területén működő valamennyi olyan szabadidő- és sportlétesítmény (például játszótér, futballpálya, kézi- és kosárlabdapálya, erdei tornapálya stb.) eszközparkjának, tárgyainak felülvizsgálatát, amelyek állapotuk miatt veszélyt jelenthetnek használójukra nézve. A megye összes településére kiterjedő ellenőrzés kapcsán a kormánymegbízott a balesetveszélyesnek minősülő eszközök javíttatására, biztonságossá tételére - amennyiben ez nem lehetséges - az eszköz eltávolítására, elzárására hívta fel valamennyi Zala megyei jegyző és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megyei tankerületi igazgatóinak figyelmét.

A gyilkos kapu - Fotó: Zala Megyei Rendőr- főkapitányság

A Zaol.hu információi szerint a gyermek a szüleivel volt a zalaegerszegi alsóerdei egykori napközis tábor sportpályáján, a szerkezet a fején találta el, a mentők erőfeszítése ellenére életét vesztette.

A pályán évek óta használták a kapupárt, mérkőzések közben hosszú fémkampókkal rögzítették a talajhoz, játékon kívül fektetve tárolták. A balesetet megelőzően a nyári napközis táborozók használták a kapukat, ám ők fektetve hagyták hátra a vasszerkezeteket. Azt nem tudni, hogy ki állította fel őket, mondta Wohner Csaba, az alsóerdei szabadidős és ifjúsági központot kezelő intézmény (Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára) igazgatója a lapnak.

Az eszközöket azért nem zárták el, mert sokan jártak ki focizni a pályára, könnyen mozgatták a játék méretének megfelelően, most azonban végleg megszabadultak tőle, és a jövőben sem teszik ki, amúgy sincs előírás arra vonatkozóan, hogy sporteszközöket kellene biztosítania az intézménynek.

A balesettel kapcsolatban a Zala Megyei Rendőr- főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.