Tojásdobálás, miegymás

Emlékmű - szabálysértési feljelentéseket tett a rendőrség

A rendőrség három emberrel szemben tett szabálysértési feljelentést a budapesti Szabadság téri, a német megszállás áldozatainak emlékére készített emlékmű felállítása ellen tiltakozók közül.

2014.07.20 17:47MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az emlékmű szobrait vasárnapra virradóra emelték a helyükre, emiatt vasárnap ellenzéki politikusok és civilek tiltakoztak a Szabadság téren. A tiltakozók rángatták az emlékmű köré húzott kordont, a szobrokat tojással is megdobálták.

Az MTI érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte: vasárnap délután 5 óráig a téren a rendőrök 11 embert igazoltattak, és három emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek, mert azok például tojást dobáltak.

A kormány a múlt év végén döntött arról, hogy a magyarországi német megszállás áldozatainak emlékére a 70. évfordulóra emlékművet állítanak Budapesten, a Szabadság téren. Az emlékmű felállításának tervét akkor az ellenzéki pártok mellett civilek is hevesen bírálták, számos tiltakozó megmozdulást tartottak az építkezés helyszínén.

Az alkotás szobrait vasárnapra virradóra emelték a helyükre, emiatt vasárnap az ellenzéki politikusok mellett civilek is tiltakoztak a Szabadság téren, a szobrokat tojással is megdobálták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.