Kerék-Bárczy

"Szegény" Áder! A bíróság szerint megsértették a jó hírnevét

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK politikusa a per tárgyát jelentő Index-interjúban az első Orbán-kormány működéséről és az egyéni meggazdagodásról beszélt.

2014.07.20 11:01MTI

Megsértette Áder János köztársasági elnök jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát Kerék-Bárczy Szabolcs - mondta ki a Székesfehérvári Törvényszék, amelynek határozatáról a Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatott vasárnap.

A közlemény szerint a Székesfehérvári Törvényszék július 16-án született elsőfokú ítéletében megállapította: Kerék-Bárczy Szabolcs megsértette Áder János jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy az Index portálon 2014. március 21-én megjelent interjúban valótlan állításokat közölt.

Mint a közleményben olvasható, a bírósági eljárás során Kerék-Bárczy Szabolcs nem tudta bizonyítani állítását, ezért a bíróság őt sérelemdíj megfizetésére kötelezte.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció politikusa a per tárgyát jelentő interjúban az első Orbán-kormány működéséről és azzal összefüggésben vezető fideszes politikusok állítólagos megjegyzéseire hivatkozva, az egyéni meggazdagodásról beszélt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.