Elmulasztották

MSZP: nem hallgatta meg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatóját a parlamenti bizottság

Levélben fordult a belügyminiszterhez a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke azt tudakolva, hogy a tárcavezető javaslatára valóban kinevezték-e Szabó Hedviget a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává.

2014.07.19 18:39MTI

Molnár Zsolt szombati közleményében emlékeztetett: a Magyar Közlöny július 18-i számában megjelent, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára július 16-i hatállyal Szabó Hedviget nevezte ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává.

Hangsúlyozta, hogy miután a főigazgatót kinevezés előtt nem hallgatta meg Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, levélben soron kívül Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult. Ebben tájékoztatást kért arról, hogy a Magyar Közlönyben megjelentek megfelelnek-e a valóságnak, és ha igen, akkor hogyan történhetett meg, hogy "figyelmen kívül hagyták a nemzetbiztonsági törvényben foglalt előzetes meghallgatási kötelezettséget".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.