Honvéd-erőpróba

Búvárruhában gyalogolták át a Balatont

Az úszók mellett és alatt gyalogolt a honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred egy-egy alakulata Révfülöp és Balatonboglár között szombaton.

2014.07.19 17:23MTI
Fotó: FB/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje közlése szerint az erőpróbát a Balaton-átúszással egy időben, az úszók mellett és alatt tartották.

A 4 párból álló csapat a tó fenekén, nehézbúvár-ruhában gyalogolta át a Balatont egy hajó és egy ponton kíséretében, egy-egy pár 1300 métert tett meg, majd váltották egymást.

A kommunikációs altiszt elmondása szerint a búvárok 70-80 centimétert láttak előre és lábszárközépig érő iszapban gyalogoltak.

Az 5,2 kilométeres távot 3 óra 10 perc alatt teljesítették: a búvárok 7.20-kor indultak el Révfülöpről és 11.30-kor érkeztek meg Balatonbogláron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.