Magyar Nemzet

Javult a fővárosi hajléktalanellátás

Naponta csaknem 8 százalékkal több meleg ételt osztottak szét a fővárosi népkonyhák 2013-ban, mint egy évvel korábban, és nőtt a nappali melegedők, illetve az oda befogadott emberek száma is.

2014.07.19 09:05MTI
Freedigitalphotos Mantas Ruzveltas

A lap szombati számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közép-magyarországi szociális ellátásokról szóló kiadványát idézik, amely szerint 2013-ban Budapesten 12 népkonyha üzemelt, s ezekben 3488 adag ételt osztottak szét naponta. Nappali melegedőből az előző évinél eggyel több, 43 működött, ezekben naponta 5823 embert fogadtak.

A jelentés hangsúlyozza, hogy a hajléktalanellátásban kiemelkedő a főváros szerepe. A meleg ételek több mint egyharmadát itt osztották szét, és az ország összes ellátottjának 55 százaléka a budapesti nappali melegedőket vette igénybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.