Egyet be is záratott

Soha többé West Balkánt! Ellenőrzött a katasztrófavédelem

A legjellemzőbb hiányosság az volt, hogy a vészkijáratokat bezárva vagy eltorlaszolva találták, sokszor hiányzott a biztonsági világítás

2014.07.18 10:55MTI
Forrás: youtube.com

Szabadtéri rendezvényeken, szórakozóhelyeken tartott ellenőrzést a katasztrófavédelem; 232 szórakozóhely közül 69-nél tártak fel valamilyen biztonsági kockázatot, egyet közülük be is zárattak - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Mukics Dániel elmondta: a legjellemzőbb hiányosság az volt, hogy a vészkijáratokat bezárva vagy eltorlaszolva találták, sokszor hiányzott a biztonsági világítás, és a menekülési útvonalat jelző irányfények elhelyezése sem volt szabályszerű. Szintén jellemző szabálytalanság volt a tűzriadóterv és a tűzvédelmi szabályzat hiánya.

Egy szórakozóhelyet, ahol a jelenlévők száma meghaladta az engedélyezettet, azonnali hatállyal bezáratták, öt másik üzemeltetőjét pedig megbírságolták. A további esetekben "hatósági felhívást vagy kötelezést adtak ki" - sorolta a helyettes szóvivő.

Hangsúlyozta: a szórakozóhelyek biztonságának alapfeltétele, hogy megfelelő kiürítési útvonalakat jelöljenek ki, használhatóak legyenek a vészkijáratok, megfelelően működjenek az irányfények.



Az ellenőrzéseken a tűzoltókészülékek megközelíthetőségét és az engedélyeiket is vizsgálták. A kontroll kiterjedt a villamoshálózat állapotának felmérésére is.

Ugyanakkor a katasztrófavédelem kiemelt figyelmet fordít a nagy létszámú szabadtéri fesztiválok biztonságára, ezért 81 alkalommal tartottak ellenőrzést ilyen rendezvényeken. A nagy közönséget vonzó rendezvények szervezőivel többször is egyeztető tárgyalásokat folytattak - közölte Mukics Dániel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.