Magyar Nemzet

Devizahiteles perek - formálódik az állam ügyvédválogatottja

A megbízást a nemzeti fejlesztési miniszter adja meg. Az eljárásokban részt vevő jogászok szakmai felügyeletét az Igazságügyi Minisztérium látja el.

2014.07.18 07:45MTI

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban most állítják össze az ügyvédi irodáknak szóló felhívást, ami alapján kiválasztják az államot képviselő ügyvédeket azokhoz a perekhez, amelyeket a bankok indítanak majd a hitelszerződések jogszerűségének bizonyítása érdekében - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában az NFM tájékoztatása alapján azt írta, a pervitelre a megbízást a nemzeti fejlesztési miniszter adja meg. Az eljárásokban részt vevő jogászok szakmai felügyeletét az Igazságügyi Minisztérium látja el.

A lap emlékeztet arra, hogy a várakozások szerint a bankok augusztus végén juttatják majd el beadványaikat a Fővárosi Törvényszékre, amely kizárólagosan illetékes ezekben az ügyekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.