Perre készül

Keszthelyi polgármester: álhír, hogy a városban tömegesen lenne kaukázusi medvetalp

Keszthelyen egyetlen területen, "a Pannon Egyetem Georgikon Karának külterületi telephelyén található kaukázusi medvetalp, mert a mezőgazdaság-tudományi egyetem a hatvanas években kísérletezett a növénnyel".

2014.06.27 13:37MTI
Forrás: Wikipédia

Álhírnek tartja, ezért pert is tervez indítani Keszthely önkormányzata, mert a napokban több sajtóorgánum azt közölte, hogy a Balaton-parti város térségében tömegesen elterjedt a veszélyes gyomnövénynek számító kaukázusi medvetalp - közölte a polgármester pénteken az MTI-vel.

Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP) közleményében úgy fogalmaz: egyáltalán nincs ilyen veszély a városban, a híradások valótlan információt tartalmaznak.

A polgármester azt írta: Keszthelyen egyetlen területen, "a Pannon Egyetem Georgikon Karának külterületi telephelyén található kaukázusi medvetalp, mert a mezőgazdaság-tudományi egyetem a hatvanas években kísérletezett a növénnyel".

A körülbelül két kilométer átmérőjű, "jól behatárolható, a várostól távolabb eső helyen az egyetem munkatársai rendszeresen irtják a veszélyes gyomnövényt, így az biztosan nem érintkezhet a lakosokkal és turistákkal".

A közlemény szerint Keszthelyen másutt elvétve sem fordul elő kaukázusi medvetalp. Egy idegenforgalomból élő város számára egy ilyen rémhír elterjedése katasztrofális következményekkel járhat - jelezte Ruzsics Ferenc.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.