ExCET

Másfél milliárdot akarnak a Bálna építői

Az alvállalkozók közel másfélmilliárd forintot "adtak össze" bankgaranciaként, de ezt senki nem térítette nekik vissza.

2014.06.26 16:35MTI
Forrás: Wikipedia

Trócsányi László igazságügyi miniszter közbenjárását kérik a budapesti Bálna épület építői abban, hogy a főváros fizesse nekik vissza a jó teljesítési garancia másfél milliárdos összegét - közölte az alvállalkozók közössége csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, azt szeretnék, hogy a miniszter közvetítsen az alvállalkozók és a Fővárosi Önkormányzat között a befizetett, de a teljesítés ellenére vissza nem fizetett bankgaranciájuk rendezése ügyében. Érje el, hogy a főváros tárgyaljon az alvállalkozókkal a bankgaranciáról és fizesse vissza annak összegét - olvasható a közleményben.

Emlékeztettek, hogy az alvállalkozók közel másfélmilliárd forintot "adtak össze" bankgaranciaként, de ezt senki nem térítette nekik vissza annak ellenére, hogy felépítették a korábban CET-nek nevezett Bálnát. Ez a bankgarancia a jó teljesítés biztosítéka volt, amely az épület esetében megtörtént - írták.

A Fővárosi Önkormányzat az épületért az offshore beruházónak milliárdokat fizetett ki - írták - és arra hivatkozik a város vezetése, hogy az építők a pénzüket azon követeljék. Az alvállalkozók szerint azonban a pár milliós törzstőkével alapított offshore beruházón egy nyertes per esetén sem lehetne milliárdos követelésüket érvényesíteni. Hozzátették: az épületet megrendelő Fővárosi Önkormányzat arra hivatkozik, hogy megnyerte a vonatkozó pereket, így neki nincs fizetési kötelezettsége, de az épületet átvette és azóta is sajátjaként üzemelteti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.