Koncesszió, közérdek

Trafik: az NFM 25 millió forintos fénymásolási költséggel "fenyegette meg" a DK-t

Az NFM "eleget tesz" a bírósági ítéletnek.

2014.06.25 17:52MTI

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) eleget tesz a dohánykoncessziós pályázatokkal kapcsolatos közérdekű adatok kiadására vonatkozó jogerős ítéletnek - közölte a tárca szerdán.

Az NFM ezt arra reagálva írta közleményében, hogy Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szerint "egyetlen sor írást" sem kaptak a minisztériumtól.

A tájékoztatás szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium eleget tesz a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásával kapcsolatban közérdekű adatok kiadása iránt a Demokratikus Koalíció által indított perben hozott jogerős ítéletnek.

Az NFM közleményében idézi a Fővárosi Ítélőtábla írásos ítéletét, kiemelve, hogy abban nem szerepel, milyen formában, milyen adathordozón kell kiadnia a minisztériumnak a kért adatokat. Tehát - olvasható a közleményben - nem rögzített, hogy ezt elektronikusan kell megtenni. Hozzáteszik: a bíróság ítélete előírja a személyes adatok kitakarását (leszámítva a pályázók neveit), és ez az elvárás "kellő gondossággal, manuális fénymásolással" teljesíthető.

A tárca kedden ugyancsak közleményben tudatta, hogy kiadja a dohánykoncessziós pályázati értékelő lapokat és a bírálóbizottság tagjainak nevét. A tájékoztatás szerint a minisztérium az előírt határidőn belül, keddig postán küldött levelében tájékoztatta a felperest a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásában 2013. május 13-ig részt vevő valamennyi bírálóbizottsági tag nevéről. Megkezdték továbbá a mintegy 15 ezer pályázathoz kapcsolódó dokumentum másolásához szükséges munka előkészítését, de a határidő meghosszabbítását kérik a bíróságtól az iratok mennyisége miatt.

Molnár Csaba szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: noha az általuk indított perben született bírósági döntés alapján szerdáig kell kiadni a bíráló bizottság tagjainak nevét, az elbírált értékelési lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket, a tárca eddig csupán a bíráló bizottsági tagok neveit hozta nyilvánosságra keddi közleményében.

A DK alelnöke úgy fogalmazott: az NFM 25 millió forintos fénymásolási költséggel "fenyegette meg" pártját.

A minisztérium erre úgy reagált: ez az összeg "a 15 ezer pályázathoz tartozó bírálati lap és értékelési jegyzőkönyv fénymásolásának a munkaerő biztosításához, papír beszerzéséhez és gépamortizációhoz kapcsolódó kiadásokat is tartalmazó, előzetesen becsült költsége".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.