Meggyanúsított rendőrtisztek

Előzetesben a V. László-ügy egyik gyanúsítottja

A korrupciós ügyben adatok merültek fel, hogy az ügy egyik gyanúsítottja, I. András - aki V. László egyik bizalmi embere volt - az ügy egy másik gyanúsítottjának, valamint két tanújának befolyásolásával, illetve megfélemlítésével a büntetőeljárás sikerének meghiúsítására törekedett.

2014.06.20 17:30MTI
freedigitalphotos.net/franky242

Előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék a V. László-ügy egyik gyanúsítottját pénteken - erősítette meg az MTI információját Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Nagy Andrea közölte, a korrupciós ügyben adatok merültek fel, hogy az ügy egyik gyanúsítottja, I. András - aki V. László egyik bizalmi embere volt - az ügy egy másik gyanúsítottjának, valamint két tanújának befolyásolásával, illetve megfélemlítésével a büntetőeljárás sikerének meghiúsítására törekedett.

Központi Nyomozó Főügyészség ezért indítványozta letartóztatását és a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa I. Andrást pénteken 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel éltek, így az nem jogerős.

Az ügyben egyébként I. Andrást kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítja az ügyészség.

A V. László és társai elleni korrupciós bűncselekmények miatti nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött 2012 februárjában, néhány hónappal később, májusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztük rendőröket is.

V. Lászlót 2013 májusában elengedték az előzetes letartóztatásból, és házi őrizetbe helyezték, majd 2013 decemberében a kényszerintézkedést lakhelyelhagyási tilalomra változtatták.

Májusban azonban a korábban több budapesti szórakozóhely üzemeltetésében is érdekelt és azokkal összefüggésben korrupciós bűncselekményekkel meggyanúsított V. Lászlót ismét előzetes letartóztatásba helyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.