Átvállalta a kerület

Augusztus végére épül ki a hiányzó zajvédő fal Zuglóban

A kerület lakossági bejelentések nyomán úgy döntött, hogy átvállalja a fővárostól a fal kiépítését.

2014.06.20 14:52MTI

Saját forrásból kiépíti az M3-as autópálya bevezető szakaszánál hiányzó zajvédő falat a zuglói önkormányzat.

Az önkormányzat pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a zajvédő fal építésekor Demszky Gábor volt főpolgármester és helyettese, Horváth Csaba arra hivatkozva hagyta ki az érintett szakaszt, hogy a környéket nem éri zajterhelés.

A kerület azonban lakossági bejelentések nyomán úgy döntött, hogy átvállalja a fővárostól a fal kiépítését - tudatta Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület polgármestere, hozzátéve: az elmúlt években folyamatosan lobbiztak fővárosi támogatásért, s miután ezt nem tudták elérni, magára vállalja a költségeket a kerület.

Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester, polgármester-jelölt szerint a beruházás egy hónapon belül megvalósulhat. Úgy vélte: mindenkinek joga van a nyugodt lakókörnyezethez, s ezt próbálják is biztosítani, dacára annak, hogy valójában a főváros feladata lenne.

A Sárköz utcai zajvédő fal kivitelezési költsége - a hozzá tartozó csapadékcsatorna kiváltási munkákkal együtt - mintegy 30 millió forintba kerül. A zajárnyékoló 4,5 méter magas és 84 méter hosszú lesz, a kivitelező a Szomor és Társa Építő Kft.

A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint a munkálatok hétfőn kezdődnek, a körvasútsori felüljáró előtt zajvédő fal építésével.

A városhatár irányában a Sárköz utca környezetében előreláthatólag két hétig lezárják a jobb szélső forgalmi sávot, így az M3-as kivezető szakasza a munkaterület mellett 2 sávon lesz csak járható.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.